Zo zorg je ervoor dat je snel in slaap valt

Het behoeft natuurlijk amper uitleg dat slapen één van de meest belangrijke bezigheden is. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je gedurende de dag energiek bent en goed kan presteren. Helaas is goed slapen lang niet voor iedereen een gewoonte. Een veelgehoorde klacht is dat mensen uren wakker in bed liggen zonder dat ze in slaap vallen. Heb je hier ook last van? Met onderstaande tips ga je ervoor zorgen dat je straks heerlijk snel in slaap valt.

1. Zorg voor ritme en structuur

Wanneer je elke dag op een andere tijd naar bed gaat en je eigenlijk helemaal geen structuur hebt zitten in je avondrituelen, is het niet zo gek dat je niet goed slaapt. Het is belangrijk dat je op vaste tijden gaat slapen. Zo weet je lichaam elke dag waar het aan toe is en zal het zich alvast in de ‘slaapmodus’ schakelen voordat je in bed stapt. Daarnaast is het belangrijk dat je elke dag ongeveer dezelfde dingen doet voordat je gaat slapen. Lees bijvoorbeeld een half uurtje voor het slapengaan een goed boek. Wanneer je dit consistent blijft doen, zal ook dit de nodige signalen doorgeven aan je lichaam.

2. Zorg voor een goed bed

Het belang van een goed bed wordt nog wel eens onderschat. Wanneer je niet comfortabel en voldoende ondersteund in bed ligt, zal dit niet meehelpen bij het snel in slaap vallen. Vooral je kussen en matras zijn erg belangrijk. Kies voor een kussen dat past bij de slaappositie die jij het meest aanneemt. Daarnaast dien je een matras te kiezen die jouw lichaam voldoende ondersteunt. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om een schuimmatras te kopen van Una Matras. Een slecht matras zal je lichaam onnodig belasten.

3. Vermijd blauw licht

Blauw licht heeft invloed op je biologische klok. Wanneer je vlak voor het slapengaan nog even je berichtjes checkt op je telefoon, denkt je lichaam dat het middag is. Hierdoor zal je lastig in slaap vallen. Je lichaam heeft immers het gevoel dat het nog lang geen bedtijd is. Veel telefoons, tablets en computers hebben tegenwoordig een speciaal blauw licht filter ingebouwd. Dit helpt echter niet veel. Het is verstandiger om gewoon een boek te pakken, wat natuurlijk ook erg leuk kan zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *