Zo krijg je klimop resten van de muur

Een klimop tegen de zijkant van het huis is prachtig, maar het laat ook zijn sporen achter. Wanneer je de klimop beu bent en hem weghaalt, of wanneer de klimop dood gaat, laat deze vrijwel altijd resten op de muur achter en dan is de muur opeens niet meer zo mooi. In dit artikel geven we je daarom een paar tips voor hoe je die resten van de muur krijgt.

Schakel een schoonmaakbedrijf in

Natuurlijk kun je zelf met allerlei spullen en middelen aan de slag gaan. Dat kost echter een hoop werk en tijd. Als je daar geen zin om tijd voor hebt, is het natuurlijk ook een optie om een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen. Zij weten precies hoe ze om moeten gaan met klimop resten op de muur en hebben je muur binnen de kortste keren schoon. Een dergelijk schoonmaakbedrijf weet precies hoe het te werk moet gaan, waardoor je muur er zo goed als nieuw uitkomt, zonder enige beschadigingen. Wel zo fijn. Op zoek naar een goed bedrijf? Gevelreiniging laat je doen door Avital.

Gebruik een hogedrukspuit

Geen zin om lang met de hand aan de slag te gaan? Dan kun je de resten met een hogedrukspuit wegspuiten. Wanneer je de klimop hebt verwijderd, is het slim om de resten eerst nog een paar weken te laten zitten, zodat ze goed uit kunnen drogen. Als je hier vervolgens met een hogedrukspuit overheen gaat, zijn de resten zo weg. Aan het gebruik van een hogedrukspuit zit wel een kleine kanttekening, met een hogedrukspuit spuit je namelijk ook makkelijk stukjes voeg weg. Zorg er dus voor dat je hogedrukspuit niet te hard staat en richt niet direct op de voegen om dit zoveel mogelijk te vermijden.

Gewoon met een borstel

Als laatste kun je ook gewoon met een harde borstel aan de slag. Met een borstel kun je namelijk ook al een hoop resten weghalen. Laat ook hiervoor weer de resten eerst een paar weken goed uitdrogen voor je aan de slag gaat. Vervolgens heb je een goede, harde handborstel, een trapje en een sopje nodig. Je gaat eerst droog met de borstel aan de slag om de grootste resten te verwijderen. Vervolgens kun je hier nog even met een sopje overheen schrobben om de laatste restjes weg te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *