Wonen

Mensen voelen zich van nature aangetrokken tot ruimtes die comfortabel en vertrouwd aanvoelen. En het zal nooit zo comfortabel aanvoelen als een omgeving waar jij de ontwerper bent.

Je zou denken dat dit niet zo belangrijk is, maar dat is het wel. Natuurlijk, de ene persoon geeft veel meer om zijn of haar directe leefomgeving dan de andere. De ene persoon is heel netjes en voelt zich thuis in een opgeruimd huis. De ander voelt zich weer meer relaxed in een huis waarin je kan zien dat er geleefd wordt.

Je bent het aan jezelf verplicht om van je interieur een comfortabele, mooie plek te maken Creëer een sfeer waarin je gelukkig kunt zijn en jezelf kunt zijn, wat op veel verschillende manieren zal helpen.

Wees er alvast op voorbereid dat je wellicht de boel wat vaker dan eens om gaat gooien. Vroeger had je immers waarschijnlijk ook andere smaken en inzichten dan nu. Er is echter nooit iets mis met een metamorfose van je woning in de mate die jij nodig acht. Of je nu alleen een paar meubels op een andere plek zet of een volledige renovatie aan gaat. “The world is your oyster” – Bepaal het allemaal lekker zelf! Maar zolang er drastische veranderingen nodig zijn, wil je wel zeker weten dat je budget dat aankan.

Wil je toch je hele woonkamer helemaal omgooien en heb je geen dikke bankreking? Spaar er dan gewoon lekker voor!

Decoratie

Je voelt je helemaal thuis in de inrichting van jouw huis tot nu toe. De toon in deze inrichting wordt gezet door onder andere de keuze in vloer, wanden en meubels. Maar daarmee ben je er nog niet.

Je kan op vele verschillende manieren je huis nog verder aankleden. Wellicht heb je al wat decoratie staan van de vorige inrichting. Hierbij valt te denken aan wanddecoratie, raamdecoratie of leuke dingen om op een dressoir te kunnen zetten. Onderdelen van het huis die niet mogen missen om er een huiselijk gevoel aan te geven.

Je kan deze natuurlijk weer van zolder halen. Als ze maar bij je huidige interieur passen en niet het nieuwe interieur verpesten. Dan is het misschien een betere beslissing om ze te vervangen. Wees strikt, maar neem geen overhaaste beslissingen. Tot je de decoraties hebt neergezet zul je niet weten hoe dit echt staat. Dus ga lekker experimenteren.

Voor een fijne en sfeervolle ruimte kan je planten aanschaffen. Kies ook deze zorgvuldig, want de verzorging van bloemen en planten kan aardig wat tijd kosten. Om je wat energie te besparen zijn kunstbloemen en -planten een goede vervanging. Wat het grootste voordeel hieraan is, is dat je ze niet hoeft te verzorgen! Voeg een beetje extra toe aan je inrichting door Kunstbloemen aan te schaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *