Wat zijn de ontwerpmogelijkheden met epoxy?

Epoxy is een speciale harssoort, waar je veel ontwerpen mee kunt maken. Epoxy wordt ook wel giethars genoemd, omdat het eenvoudig in de gewenste modellen en ontwerpen gegoten kan worden. Maar wat kun je zoal met giethars van Epoxyshop? Welke ontwerpmogelijkheden zijn er allemaal als je giethars van Epoxyshop wilt toepassen om een eigen ontwerp te maken? In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden van wat er met epoxy qua ontwerpen allemaal mogelijk is. Doe er je voordeel mee en maak ook je eigen bijzondere creaties met dun giethars van Epoxyshop.

Waar hebben we het eigenlijk over als het om epoxy gaat?

Epoxy is een hars substantie, die in allerlei modellen gegoten kan worden. Epoxy kan gebruikt worden om een harde toplaag op vloeren aan te brengen, maar ook om zelf van alles te ontwerpen. Epoxy wordt als vloeistof uitgegoten en gaat dan, via een chemische reactie, over in een vaste vorm. Fijn aan epoxy is dat aan de hars allerlei kleurenpixels toegevoegd kunnen worden, zodat je volledig eigen en unieke ontwerpen kunt maken.

Een eigen epoxytafel maken

Een van de fraaiste opties om met epoxy te doen, is zelf een eigen epoxytafel maken. Hierbij gebruik je in principe hout als tafelblad, waarbij je de tafel natuurlijk van stevige poten voorziet. Vervolgens kun je met een epoxyhars naar wens het tafelblad mooi strak afwerken in de door jou gewenste kleur.

Stijlvolle schilderijen met epoxy afbeeldingen en epoxy objecten

Veel mensen weten niet dat je vandaag de dag ook gave schilderijen kunt maken door gebruik te maken van epoxyhars. Professionals die schilderijen en afbeeldingen in epoxy gieten, doen dit door de gewenste afbeelding op dibond te printen. Daarna wordt het epoxy ingegoten, totdat deze goed is uitgehard. Naast het maken van prachtige afbeeldingen van epoxy kunnen er overigens ook objecten met epoxy begoten worden. Denk bijvoorbeeld aan voorwerpen in 2D of 3D. Er zijn mogelijkheden genoeg voor wie van epoxy kunst houdt!

Een gietvloer van epoxy maken

Een veelgebruikte toepassingen van epoxy is het gieten van een laag hars over vloeren heen, zodat er een sterke epoxyvloer ontstaat. Meestal wordt er hierbij hars over een reeds bestaande vloer gegoten. Dit is voordelig, omdat de oude vloer er niet meer uitgesloopt hoeft te worden. En dat scheelt tijd én geld!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *