Wat kan een makelaar allemaal voor je betekenen?

Bij het verkopen van een huis schakelen de meeste mensen een makelaar aan. Alhoewel je het ook zelf kunt doen, is het meestal verstandiger om met een makelaar in zee te gaan. Maar wat kan een makelaar nou eigenlijk allemaal voor je betekenen? In dit artikel kom je er meer over te weten!

Een huis kopen

Veel mensen denken enkel bij het verkopen van hun huis aan het inschakelen van een makelaar. Daarnaast kan een makelaar echter ook ingezet worden bij het kopen van een huis! In dit geval is er sprake van een aankoopmakelaar. Zo kun je bijvoorbeeld een huis kopen in Roosendaal via Van der Eijken. Een aankoopmakelaar helpt je onder meer bij het in kaart brengen van je wensen en het zoeken naar een geschikt huis. Een makelaar weet immers goed wat er allemaal op de markt is en binnenkort op de markt komt. Ook adviseert een aankoopmakelaar je, regelt hij/zij bezichtigingen en helpt hij/zij bij zaken als de onderhandelingen en juridische aspecten tijdens het proces. 

Taxeren

De meeste makelaars zijn ook taxateurs. Een taxateur stelt de waarde van een huis vast. Hierdoor weet je dus bijvoorbeeld hoeveel je voor je huis moet vragen, of weet je dat er voor een huis dat je wilt kopen niet veel te veel wordt gevraagd. Ook is een taxatie nodig voor zaken als een hypotheek en opstalverzekering. Bij het taxeren van een woning wordt er naar veel verschillende aspecten gekeken, zoals de bouwkundige staat, het type huis en de locatie. 

Het zoeken van kopers

Een verkoopmakelaar zoekt onder meer naar kopers voor jouw huis. Dit doet hij/zij bijvoorbeeld via het eigen netwerk. Een makelaar heeft immers veel connecties in de omgeving, en is tegelijk met nog diverse andere kopers en verkopers bezig. Ook kan een makelaar je huis op verkoopsites als Funda zetten. 

Bezichtigingen

Wanneer er iemand geïnteresseerd is in je huis zal deze persoon contact opnemen met de makelaar. Dit contact loopt dus niet rechtstreeks via jou. De makelaar maakt dan een afspraak voor een bezichtiging, en doet de bezichtiging vervolgens zelf. Tijdens de bezichtiging zorgt de makelaar voor een goed ontvangst. Daarnaast probeert hij/zij de woning op een zo aantrekkelijk mogelijke manier aan te prijzen, en beantwoordt hij/zij vragen over het huis. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.