Wat je moet weten voor het kopen van een eettafel

Voordat je een eettafel gaat kopen zijn er altijd wel een paar dingen die je in gedachte moet houden voordat je besluit om de trekker over te halen. Van het formaat tot het materiaal zijn er een hele hoop dingen die je in gedachte wil houden voordat je een aankoop doet. Om ervoor te zorgen dat je hier in ieder geval ient de mist in mee gaat hebben we hier eventjes alle belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet. Mocht jij dus nog overwegen om een eettafel aan te schaffen? Lees dan gauw verder.

Het formaat is van belang

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel ruimte de kamer heeft waar je de eetafel in wil zetten. Je moet er dan ook voor zorgen dat de eetafel natuurlijk niet de hele oppervlakte van de kamer in beslag gaat nemen, dus zorg ervoor dat je ruim een meter overhoudt om te kunnen lopen, en ook voor plekken waar mensen kunnen zitten. Een ander belangrijk punt om in gedachte te houden is de hoogte. Dit is natuurlijk grotendeels afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar voor langere personen is een hogere eettafel natuurlijk aan te raden. Er bestaan ook uitschuifbare eettafels die wellicht een oplossing kunnen bieden voor mensen die infrequent bezoek hebben.

Het aantal stoelen dat er bij moet.

Dit is naruutlijk afhankelijk van het vaste aantal mensen dat mee eet. Maar het is ook belangrijk dat de stoelen goed bij de tafel passen. Daarmee is het dan ook heel belangrijk dat je goed let op de afstand tussen de tafelpoten. Ook het regelwerk onder het tafelblad moet je goed de lengte van opmeten, als zowel de dikte van het tafelblad zelf. Op die manier verzeker je dat je stoelen goed onder te tafel passen, wat goed if voor zowel het zitten als de doorgang als er niet gegeten wordt.

De vorm van het tafelblad

Eettafels komen in verschillende vormen. Over het algemeen nemen de meeste mensen een rechthoekige eettafel, maar ook ovalen tafels komen tegenwoordig steeds meer in de mode. Het fijne van een eettafel met rechte hoeken is dat je hem makkelijk kwijt kan in een ruimte, en desnoods kan je ook nog een kant makkelijk tegen de muur aanschuiven. Die optie heb je niet met een ovalen tafel, maar daarmee heb je het voordeel dat iedereen elkaar goed kan zien, en je heb een gezellige feer die zich daardoor opdoet.

Dan is ook het materiaal nog van belang

De meeste tafels worden gemaakt uit hout, maar ook daarin heb je een groot aantal opties. Eikenhout wordt vaak gebruikt en is dan ook relatief goedkoop. Je kan ook voor duurder hhout gaan zoals Notenhout, maar dan ga je natuurlijk ook wel meer betalen. Beukenhout staat er om bekend dat het niet splintert, dus wellicht is dit een aanrader voor mensen met kinderen. Esdoornhout zorgt ervoor dat alles er netjes afgewerkt uitziet. Ook heb je tegenwoordig Teak meubelen die dankzij de stevigheid en dichthijd van het hout vrijwel onderhoudsvrij is. Gebeurt het dus nog wel eens dat er iets gemorst wordt bij jou in huis? Dan is een goede houtsoort een aanrader want dat bespaart met het schoonmaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *