Wat houdt een aanvullende zorgverzekering precies in?

Iedereen die in Nederland woont heeft een basiszorgverzekering. Maar wist je dat je met je basiszorgverzekering niet overal voor bent gedekt? Waarvoor je precies bent gedekt verschilt per zorgverzekeraar, maar veelal worden zaken als de tandarts, fysiotherapeut of zorg in het buitenland niet standaard gedekt. Heb jij een bijzondere zorgbehoefte? Lees dan verder en ontdek hoe je jezelf kunt indekken met een aanvullende zorgverzekering!

Heb jij een aanvullende zorgverzekering nodig?

Wanneer je gezond bent en doorgaans geen extra zorgbehoefte hebt is een aanvullende zorgverzekering in principe niet nodig. De basisverzekering dekt namelijk de essentiële zorg, wanneer je bijvoorbeeld tijdens een val je hand breekt ben je gewoon gedekt. Wanneer je de keuze maakt om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, of juist niet, is het belangrijk dat je je toekomstige zorgbehoefte meeneemt in je overweging. Heb je bijvoorbeeld last van je gebit? Dan is het wellicht verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. Of misschien heb je wel rugklachten, in dat geval is een aanvullende verzekering voor de fysiotherapeut geen slecht idee. Op deze manier kun jij altijd de beste zorgverzekering kiezen voor jouw specifieke zorgbehoefte.

Waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten van een zorgverzekering?

Het is goed om te weten dat aanvullende zorgverzekeringen niet onder de zorgverzekeringswet vallen. Dit betekent dat de zorgverzekeraars zelf de verzekeringsdiensten en voorwaarden bepalen. Zorg dan ook altijd dat je goed onderzoek doet en online vergelijkingswebsites raadpleegt, zo kun jij je zorgverzekering vergelijken. Waar een zorgverzekeraar verplicht is om je een basiszorgverzekering te verstrekken, is dit bij een aanvullende verzekering niet het geval. De zorgverzekeraar mag je in principe weigeren. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar het maximaal aantal behandelingen dat de zorgverzekeraar toekent in de voorwaarden, de ene zorgverzekeraar biedt vaak een hoger aantal behandelingen dan de andere. Soms loont het om een duurdere zorgverzekering met betere voorwaarden af te sluiten wanneer je een hoge zorgbehoefte hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *