Vereeuwig het afscheid collega met kunst

Soms kan een afscheid collega je dwars zitten. Dit is een persoon waarmee je jarenlang op een professionele manier lief en leed hebt gedeeld en die je elke dag zag. Jullie wisten wat jullie aan elkaar hadden en probeerden samen zo goed mogelijk je werk te doen. Dit soort collega’s verdienen een waardig afscheid, vooral als ze er vele jaren op hebben zitten. Een mooi afscheidscadeau helpt je je dank uit te spreken en het is voor je collega de rest van zijn of haar leven een aandenken aan de tijd bij de werkgever. Kunst is daarom een ideale keuze.

Afscheid collega moet je vieren

Het afscheid van een collega is jammer, maar tegelijkertijd gaat deze persoon een nieuw hoofdstuk beginnen in zijn of haar leven. Misschien betreft het een pensioen, een promotie of zelfs een emigratie naar een ander land. Het afscheid moet dus gevierd worden en het symboliseert zowel een afsluiting als een nieuw begin. Daar hoort een waardig cadeau bij en kunst voldoet dan aan alle voorwaarden.

Kunst is waardevol

Eén van de redenen waarom kunst een goed cadeau is bij een afscheid collega is omdat het automatisch als iets waardevols wordt gezien. Kunst bevat veel symboliek en dat is al millennia zo. Een schilderij, beeld, meubelstuk of gebruiksvoorwerp wordt van generatie op generatie doorgegeven en dan is de financiële waarde vaak niet eens de drijfveer daar achter. Een kunstwerk bij een afscheid van je collega zal worden gewaardeerd en opgesteld op een plek die het recht toe doet. Doe je dit goed, dan kijken de toekomstige generaties er ook vol bewondering naar.

Kunst herinnert

Een kunstwerk zal je collega altijd herinneren aan de tijd die hij of zij heeft doorgebracht bij het bedrijf. Je kunt ermee aangeven dat je dankbaar bent voor de inzet die is getoond en wenst je collega succes in het komende leven. Als je een kunstwerk kunt vinden dat zowel bij de smaak van je collega past als een bepaalde boodschap uitspreekt, dan heb je het ideale afscheidscadeau gevonden. Het wordt een waardevolle herinnering aan een afgesloten hoofdstuk maar een belangrijk deel van zijn of haar leven.

Kunst wekt emoties op

Een laatste reden waarom kunst een waardig cadeau is voor het afscheid van een collega is omdat het emoties opwekt. Een beeldhouwer maakt van een stuk steen een driedimensionaal beeld dat spreekt. Een schilder, modern of abstract, plaatst de verf op zo’n manier op het doek dat het de aandacht trekt en gevoelens veroorzaakt. Een afscheid van een collega is vaak een gevoelige aangelegenheid en daarom verdient het een cadeau dat daarbij aansluit.

Een onvergetelijk afscheid

Maak het afscheid van je collega onvergetelijk. Spreek je waardering uit en je dankbaarheid voor de tijd die jullie hebben doorgebracht met elkaar. Met kunst doe je dit allemaal en vereeuwig je deze periode. Je kunt er zeker van zijn dat je collega jou dan ook niet snel zal vergeten.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.