Tulpen planten in de herfst voor een voorjaarsbloei

Een van de mooiste dingen van de lente is dat er overal tulpen bloeien. De uitbarstingen van kleur zijn een welkom gezicht na een lange winter. Als je wilt genieten van tulpen in je eigen tuin, moet je ze in de herfst planten. Dit is alles wat je moet weten over het planten van tulpen.

Wanneer tulpen planten

Tulpen moeten in de herfst geplant worden, ongeveer 6-8 weken voordat de grond bevriest. Dit geeft de bollen de tijd om te wortelen voor de winter. Controleer de plaatselijke vorst datum en reken van daaruit 6-8 weken terug. 

Waar plant je tulpen?

Tulpen doen het het beste in de volle zon, maar ze verdragen ook gedeeltelijke schaduw. Ze houden ook van goed gedraineerde grond. Als je grond zwaar is, kun je de drainage verbeteren door er wat zand door te mengen. Je kunt kleigrond ook aanpassen met organisch materiaal zoals compost of veenmos. 

Tulpen planten

Om tulpen te planten graaf je een gat dat twee keer zo diep is als de hoogte van de bol. Plaats de bollen 4 tot 6 centimeter uit elkaar. Plaats de bollen met de punt naar boven en bedek ze met aarde. Geef goed water en bedek de bovenkant van het plantgebied met mulch.

Als je volgend voorjaar van tulpen wilt genieten, plant ze dan dit najaar. Tulpen doen het het beste in de volle zon en goed gedraineerde grond. Bollen moeten 4 tot 6 centimeter uit elkaar worden geplant, met de puntige kant naar boven. Bedek met aarde en geef goed water. Volgend voorjaar bloeien er prachtige tulpen in je tuin! Voor meer informatie over tulpen of andere bloemen zoals begonia bollen kun je terecht bij bloembollenkopen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *