Op een mooie manier je tuin afschermen

Strak is de manier

 

Veel mensen geven een voorkeur aan een strakke, maar toch een groene tuin. Een goed begin krijg je hierdoor door een strakke haag te planten van speciale haagplanten die hiervoor goed te vormen zijn.

 

Een haag kan voor veel dingen zorgen. Het belangrijkste is vaak een natuurlijk en strakke omheining van bijv. jouw tuin of terras. Je kan er ook je moestuin of andere delen van je tuin mee afschermen. Heb je kinderen in huis en hebben die buiten een glijbaan of iets dergelijks staan, dan kun je dit afschermen met een haag, zodat je de rest van je tuin toch nog een natuurlijke uitstraling geeft.

 

Privacy is belangrijk

 

Verder is privacy ook enorm belangrijk. Woon je langs een weg, fietspad of misschien wel een vaar route van kleine boten? Dan kun je met een haag lekker je privacy afbakenen, zo kan je rustig in je tuinstoel genieten van je tuin zonder dat mensen die voorbij rijden, lopen of varen naar je zitten te staren. Tevens is het ook handig om voor je buren de tuin af te schermen. Niks is immers zo lelijk als een kale schutting en je hoeft ook niet hele dagen je buren te zien in de zomermaanden. Met een keurige, nette en vooral strakke haag kom je dus heel ver als het om privacy en een mooie tuin gaat.

 

Er zijn tal van soorten planten die winterhard zijn om een mooie haag van te maken. Je kunt er dan ook voor kiezen om een lage of korte haag te maken. De Buxus groeit traag waardoor er meestal lage hagen van worden gemaakt. Je kunt echter ook voor wat grotere hagen kiezen van o.a. Coniferen, Taxus, Laurier, Hulst, Beuken, maar ook de klimop kan uitkomst bieden wanneer het tegen iets op kan groeien. Verder zijn er ook weer diverse soorten van bepaalde planten. Zo heb je de Amerikaanse, Japanse en de Chinese Hulst, maar ook de Portugese Laurier en de Laurierkers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.