Met deze tips maak jij jouw overkapping klaar voor de zomer

Gedurende de winter en herfst kan er met het slechte weer en het vallen van takken en andere vieze dingen, nodig zijn om je overkapping eens goed schoon te maken. De overkapping heeft waarschijnlijk gedurende het slechte weer de hele tijd dicht gezeten of is weinig gebruikt en onderhouden. Er kan dan ook nog het één en ander moeten gebeuren om hem klaar te maken voor de zomer. Hier zijn een aantal tips voor hoe je jouw overkapping klaar maakt voor de zomer.

Verschillende soorten overkappingen

Als je wilt weten hoe jij je overkapping zomer klaar kunt maken is het belangrijk om eerst goed op te zoeken waarvan je overkapping is gemaakt. Welk materiaal je overkapping is, heeft namelijk een grote invloed op de manier hoe je deze onderhoudt en het beste klaar kunt maken voor de zomer. Bij Buitengoed heb je een hoop verschillende overkappingen, waarvan een hoop houten overkappingen. Deze overkapping vergen niet zoveel onderhoudt en zien er bij bijna elke stijl wel goed uit. Het hout is tijdloos en relatief makkelijk te onderhouden. Om je overkapping zomer klaar te maken is het verstandig om het hout goed te impregneren om ervoor te zorgen dat het meerdere jaren mee gaat.

Het schoonmaken van glasplaten

Als je glasplaten gaat schoonmaken is het belangrijk om los vuil te verwijderen van het vuil voor in hoeverre dit mogelijk is. Je kunt om dit te doen gebruik maken van een zachte bezem of een stofzuiger. Als dit niet mogelijk is kun je het ook gewoon met een doekje op de ouderwetse manier doen, lekker schrobben. Vervolgens is het belangrijk om de glasplaten met veel water te spoelen. Als je dit hebt gedaan is het nodig om met een sopje het glas schoon te wassen. Vervolgens kun je ze door met een zeem en raamtrekker het glas schoon te maken ervoor zorgen dat ze weer echt gaan glimmen alsof ze net nieuw zijn. Als je zelf geen energie of tijd hebt om dit te doen kun je er ook voor kiezen om er iemand voor in te huren.

Je terrasoverkapping schoonmaken

Als je gedurende de zomer de terrassen weer open wil doen is het belangrijk om je overkappingen te onderhouden. Overkappingen beschadigen bij slecht weer en worden snel vies. Door de overkapping goed te onderhouden en deze regelmatig schoon te maken kun je de levensduur ervan verlangen. Daarnaast kun je er gewoon extra van genieten als het er schoner en netter uitziet en trekt het ook andere mensen aan om naar je terras te komen. Ook bij het schoonmaken van een terrasoverkapping zul je een zeem en raamtrekker nodig hebben. Wat schoonmaakproducten en een zachte doek het schoon te maken zul je waarschijnlijk wel hebben liggen in je onderneming. Als je een groter terras hebt is het misschien verstandig om met wat groter geschut te komen. Zo kun je gebruik maken van een tuinslang of spullen inhuren van schoonmaakbedrijven. Er zijn genoeg mensen die zich hebben gespecialiseerd in het schoonmaken van spullen die buiten staan en dit voor een schappelijke prijs bij jou willen komen doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.