Leuke meubels kiezen voor in je nieuwe huis

Je bent zojuist verhuisd naar je nieuwe plekje en het is tijd om alles in te gaan richten! Het inrichten van een huis dat nog helemaal leeg staat kan echter heel lastig zijn. Je begint met een zogenoemd “blank canvas”. En hoewel dit voor sommigen juist geweldig is, kan een blank canvas voor veel mensen juist beangstigend zijn. Je moet helemaal bij 1 beginnen en je hebt misschien nog niet echt een beeld van wat je mooi vindt. Om je een beetje op ideeën te brengen hebben wij een paar tips en leuke meubels voor je op een rij gezet.

Moodboard maken!

Als je graag een beetje met je handen bezig bent is dit een handige tip! Maak een moodboard. Een moodboard is een verzameling van knipsels opgeplakt op een stuk karton. Neem een paar van je favoriete woonmagazines en ga lekker met een schaar aan de slag. Knip alles uit het magazine wat jou aanspreekt en bij je persoonlijke smaak past. Als je klaar bent en alle knipsels hebt verzamelt is het tijd om alles op een stuk karton te plakken. Om het jezelf gemakkelijker te maken kun je alvast alles gaan categoriseren. Dus, woonkamer knipsels bij elkaar, slaapkamer knipsels bij elkaar enzovoorts. Als alles is opgeplakt heb je een mooi overzicht van je eigen smaak. Nu kun je gaan shoppen! 

Laat je adviseren

Het is begrijpelijk dat je ook met een moodboard nog steeds niet helemaal zeker bent van je keuzes. Plan daarom een afspraak in bij een woonboulevard. Werknemers van een meubelzaak zijn gespecialiseerd in deze branche en weten precies hoe ze je op weg moeten helpen. Daarnaast is het voordeel van een meubelzaak bezoeken ook nog eens dat je alles kan zien, voelen en beleven. Als een comfortabele bank je nummer 1 prioriteit is kan een bepaalde bank nog zo mooi zijn, maar als hij niet lekker zit is het alsnog niets voor jou.

Trendy meubels van dit moment

Als je al enigszins een idee hebt gekregen kun je beginnen met inkopen doen. Je kunt dit dus gedeeltelijk fysiek bij een meubelzaak doen, maar voor de meubels waar je al zeker van bent kun je ze online aanschaffen en laten bezorgen. Voor een beeld van verschillende meubels gaan we je wat vertellen over een aantal trendy meubels.

Fauteuils

Een wat? Een fauteuil! Dit Franse woord (spreek je uit als “footuil”) is een een ander woord voor leunstoel. Deze soort stoel bestaat alweer een tijdje maar maakt de laatste tijd een comeback met nieuwe trendy modellen en stoffen. Een fauteuil kun je in de woonkamer plaatsen als toevoeging naast je bankstel om zo de woonkamer op te vullen. Of juist in de hoek van de slaapkamer voor een extra toevoeging aan comfort. 

U banken

En ander trendy meubelstuk is de u bank. Deze bank soort -en de naam zegt het al- loopt in een u vorm. De u bank kan vanwege de losse onderdelen zelf samengesteld worden en is dus ook makkelijk in elkaar gezet! Omdat een u bank wat meer ruimte opneemt is een u bank vooral geschikt voor woonkamers die wat groter zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.