Kan ik mijn coniferen verplaatsen?

Uw tuin opnieuw inrichten of gaat u verhuizen en neemt u uw coniferen graag mee naar uw nieuwe woning? Er zijn meerdere situaties denkbaar waarin het prettig zou kunnen zijn om uw coniferen te verplaatsen. De vraag die u dan stelt is: kan ik mijn coniferen eenvoudig verplaatsen en hoe doe ik dat dan? Gelukkig zijn wij er om u de juiste antwoorden te geven. We zullen alvast verklappen; het verplaatsen van coniferen is geen enkel probleem. Hoe u dit precies doet, leest u hier.

 

Wanneer verplaats ik mijn coniferen?

We hebben dus al verklapt dat het verplaatsen van coniferen goed mogelijk is. Nu deze vraag beantwoord is, kunnen we gaan kijken naar de verschillende vervolgvragen die u zou kunnen stellen. Om te beginnen: wanneer kan ik mijn coniferen het best verplaatsen? Of u nu een coniferenhaag of enkele coniferen solitair geplant heeft, u verplaatst uw coniferen het best als deze in rust zijn. De maanden augustus en september zijn hier het meest geschikt voor. Iets eerder of later kan ook, maar verplaatsen tijdens vorst is echt uit den boze. Stel de klus dus niet te lang uit.

 

Hoe verplaats ik mijn coniferen?

Coniferen houden ervan om veilig in de grond verankerd te staan. Zodra u ze uitgraaft is het dan ook belangrijk om ze zo snel mogelijk opnieuw in de grond te zetten. Hoe eerder ze weer in de aarde staan, hoe beter. Zorg er dan ook voor dat u de nodige voorbereidingen treft, voordat u aan de slag gaat met het verplaatsen van uw coniferen. Graaf een gat twee maal de grootte van de kluit van de conifeer die u gaat verplaatsen en voorzie dit gat van genoeg potgrond. Dan kunt u beginnen met het voorzichtig uitgraven van uw coniferen. Geef de kluit genoeg ruimte en steek uw schep niet te dicht bij de stam, om er zeker van te zijn dat u geen vitale wortels raakt.

 

Onderhoud coniferen

Het onderhouden van planten is belangrijk om een lange levensduur te kunnen garanderen. Het verplaatsen van coniferen is over het algemeen niet erg goed voor de heesters. Net na de verplaatsing kunt u uw coniferen het best even met rust laten. Begin pas weer met snoeien als ze goed aan de nieuwe locatie gehecht zijn geraakt. Mislukt deze hechting en sterven de coniferen? Dan is nieuwe coniferen kopen de enige oplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.