Je woning verkopen met deze tips

Snel van je woning af komen valt niet mee, zeker niet in deze tijden. Toch heb je misschien besloten dat je wilt gaan verhuizen. Om je te helpen bij het verkopen van je huis, hebben we in dit artikel wat tips beschreven.

Maak je huis schoon

De meeste mensen die hun huis te koop zetten ruimen hun huis op voor de foto’s en bezichtigingen. Echter is alleen opruimen niet voldoende. Zorg ook dat je je woning grondig schoonmaakt. Neem dingen mee die je normaalgesproken niet altijd schoonmaakt, zoals kitranden in de keuken. Bezichtigers zullen immers overal aandachtig op letten. 

Extra aandacht op Funda

Vrijwel iedere makelaar in Nederland zet de huizen die hij/zij verkoopt op Funda. Hierdoor zal jouw woning op Funda niet opvallen tussen al die huizen. Er zijn echter (betaalde) manieren om extra aandacht te trekken op Funda. Zo kun je een promolabel toevoegen of een toppositie kopen. Uiteraard kun je ook opvallen met behulp van een pakkende advertentie titel. 

Een promotievideo laten maken

Wanneer je je huis te koop wilt zetten laat je uiteraard foto’s maken om online een impressie van de woning te geven. Er is echter nog een creatievere manier om deze impressie te geven. Namelijk door middel van een promotievideo! Op deze manier geef je geïnteresseerden een soort online bezichtiging. Op een foto kan namelijk niet altijd een hele ruimte goed vastgelegd worden. Met een video wel! 

Sfeer in huis creëren

Bijna iedereen houdt wel van sfeer in huis. Toch kan het zijn dat je misschien al veel opgeruimd hebt waardoor de sfeer in huis verdwenen is. Zorg dus voor de foto’s en bezichtigingen dat er wat sfeer in huis is. Zet bijvoorbeeld wat kaarsen en bloemen weg in de woonkamer, leg wat frisse witte handdoeken weg in de badkamer en leg wat extra kussens op de bedden.

Huis verkopen en terughuren

Soms is het vrijmaken van kapitaal de reden om je huis te verkopen. Misschien wil je eigenlijk helemaal niet verhuizen, maar heb je simpelweg het geld nodig. In dit geval kun je echter ook voor een andere oplossing kiezen: verkoop je huis en huur het direct terug!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.