keuken renoveren

Inspiratie voor je keukenrenovatie

Ga je de keuken renoveren? Uiteraard wil je er wel lang met plezier naar je keuken kijken. Niet alleen geeft het je voldoening als de keuken is verbouwd; ook je huis wordt een stuk meer waard! Het renoveren van je keuken kan voor een hoop stress zorgen. In dit artikel staan daarom tips om je keukenrenovatie vlekkeloos te laten verlopen.

Een leuk aanrechtblad verkoopt zichzelf

 

Een aanrechtblad verslijt door de jaren heen. Een nieuwe aanrechtblad is dan ook opvallend. Zeker als je het huis wilt gaan verkopen. In deze tijden kunnen kleine aanpassingen tot een grote stijging in de waarde betekenen. Bij het vervangen van het keukenblad bepaal je tevens wat voor uitstraling je de keuken wilt meegeven.

Ook de kraan verandert met de tijd

 

Tijdens de keukenrenovatie is dit het moment om voor jezelf na te gaan wat je graag wilt. Wil je bijvoorbeeld je huidige kraan behouden? Tegenwoordig heb je kranen die erg gebruiksvriendelijk zijn. Zo heb je kranen die reageren op iedere aanraking. Je hebt zelfs kranen die reageren op bewegingen! Een vegende beweging naar links betekent koud water en andersom. Waarschijnlijk  ken je ook de kranen van Quooker. Naast warm en koud water heb je met deze kraan ook kokend water! Ideaal! Met een Quooker kraan geef je je keuken een moderne uitstraling!

Een nieuwe dimensie met nieuwe keukenwand

 

Een nieuwe uitstraling aan de keuken meegeven doe je niet door slechts een gedeelte te veranderen. Een moderne kraan past bijvoorbeeld bij een moderne achterwand. De kleur van de achterwand bepaalt de dimensie. Ook kan je hierop een leuke schilderij plaatsen. Het is aan jou!

Een juiste spoelbak bespaart je een hoop ongemak

 

De spoelbak heb je ook in allerlei soorten en maten. Zo heb je een opbouw en inbouwspoelbak. Bij een opbouwspoelbak is de rand van het bak zichtbaar en loopt het water van het aanrecht niet door naar het putje. Bij een inbouwspoelbak heb je dit niet. Dit is dan ook de populairste vorm. De rand van het aanrecht loopt in een keer door naar het spoelbak.

Wat voor vloer wil je kiezen?

 

Bij het renoveren van de keuken moet de vloer ook passen bij het interieur. Een betonvloer is slecht bestand tegen vlekken. Wel heb je de mogelijkheid om deze vloer van een beschermlaag te voorzien. Door bijvoorbeeld de vloer in te wrijven met lijnolie wordt de vloer iets donkerder en geeft het tegelijkertijd meer glans. Zo voorkom je blijvende schade!

Tot slot: leuke accessoires om toe te voegen

Door allerlei kleine aanpassingen te doen geef jij je keuken een eenduidige uitstraling mee. Zo kan je de keukenkasten opknappen door eroverheen verven. Ook kan je de kastjes overplakken met folie.

Ook het aanpassen van de verlichting geeft je keuken een nieuwe dimensie. Je kan speciale verlichting kopen. Ook LED-strips zijn mogelijk.

Breng meer sfeer in huis met legplanken! Je kan hierop de leukste herinneringen kwijt. Je zal merken dat de keuken een stukje groter oogt. Zo maak je van je keuken een leuke plek!

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.