Industrieel wonen en industriele tafelpoten

De trend van het moment kan niemand ontgaan zijn als het aankomt op interieur en wooninrichting: industrieel wonen. Deze woonstijl heeft een stoer randje en is daardoor steeds populairder aan het worden in de Nederlandse huishoudens. Dit vinden wij niet raar, door de robuuste ontwerpen waan je je net in een fabriek in de negentiende eeuw. Wat kenmerkend is voor deze stijl is het gebruik van zwart metaal. Het is dan ook geen wonder dat we dit steeds vaker zien terugkomen in industriële tafelpoten. In dit artikel gaan wij daarom dieper in op deze trend en de verschillende soorten industriële tafelpoten die beschikbaar zijn. Zo is er altijd een soort te bedenken voor je wensen en woonkamer!

Wat industrieel wonen is

Voordat we dieper ingaan op de verschillende soorten industriële tafelpoten, kijken we eerst naar wat deze woonstijl die Nederland langzaam verovert precies inhoudt. Zoals we al eerder zeiden, wordt er veel gebruik gemaakt van grove en donkere metaalsoorten. Hierbij zien we voornamelijk zwart metaal terugkomen. Dit wordt vaak gecombineerd met houtsoorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een donkerbruin en robuust tafelblad. Als je tenslotte nog andere elementen wilt toevoegen om je huis nog net een meer edgy randje te geven, kun je er daarnaast voor kiezen om donker leer terug te laten komen in kleinere details van je kamer. Natuurlijk is deze woontrend hierdoor ook uitermate geschikt voor mensen die al donkere meubels hebben of leren stoelen en banken.

Verschillende soorten industriële tafelpoten

Industriele tafelpoten worden dus gekenmerkt door hun stoere en grove uitstraling. Dit type tafelpoten is over het algemeen gemaakt van dik, zwart metaal. Waar veel minder mensen van op de hoogte zijn echter, is dat er verschillende modellen industriele tafelpoten bestaan. Dit heeft alles te maken met de vorm van de tafelpoten, waarnaar deze modellen genoemd zijn. Waarschijnlijk de meest voorkomende soort is de zogeheten X poot. Dit model industriële tafelpoot zien we het vaakst terug en heet zo omdat de poten elkaar in het midden kruisen. Dit zorgt voor een interessant en speels effect. Hiernaast zijn er nog andere soorten industriële tafelpoten denkbaar, zoals bijvoorbeeld de U poot, of de A poot. 

De juiste industriële tafelpoot voor jou

Veel mensen zijn er niet van op de hoogte dat ze zelf hun eigen industriele tafel kunnen samenstellen. Dit kun je eenvoudigweg doen door zelf los een tafelblad te kopen en dit te combineren met industriële tafelpoten die het best passen bij je eigen smaak. Voor veel mensen kan dit een opluchting zijn omdat het vinden van een goede tafel erg lastig kan zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.