schilderij verzekeren

Hoe kun je je schilderijen het beste verzekeren?

Heb je nou ook zoveel mooie schilderijen in je huis hangen en kun je het niet voorstellen dat er iets mee gebeurd? Verzeker ze dan goed! Je wilt er liever niet aan denken dat het een keer kan gebeuren dat er iets met je interieur gebeurd, maar het kan maar zo! Een goede verzekering afsluiten is dan zeker gewenst, je haalt er misschien niet je schilderij mee terug maar het biedt zeker een troost. Toch komt er nog van alles kijken bij het afsluiten van een verzekering en welke is dan de beste? We geven hieronder een kort overzicht van de dingen waar je rekening mee moet houden.

Waar verzeker ik mij eigenlijk voor?
Voordat je de schilderijen verzekert, is het natuurlijk handig om te weten waar je zou precies voor wilt verzekeren. Bij diefstal van je pronkstukken, kun je aan een inboedelverzekering al genoeg hebben. Let er hierbij wel op of de verzekeraar waarde garant staat. Na het verliezen van je schilderij zou het natuurlijk zonde zijn dat je niet het bedrag krijgt wat het waard is. Het blijft natuurlijk eeuwig zonde dat zoiets van je af wordt gestolen, maar dan kun je op zijn minst een beetje gelijkwaardig schilderij ervoor in de plaats kopen. Bovendien zijn bij een inboedelverzekering niet alleen je schilderijen, maar ook je andere meubels verzekerd tegen diefstal, brand of storm schade. Een echte win-win!

Wil ik nog meer verzekeringen?
Als je dan toch bezig bent met verzekeringen, kun je jezelf afvragen of jij je niet voor meer risico’s wilt verzekeren. Wat nou als je huis inderdaad in brand staat? Een vreselijke gedachte, maar toch iets om over na te denken. Wil je dan alleen je interieur verzekerd hebben of wil je dergelijke schade aan je huis ook wel vergoed hebben? Hiervoor zou je een opstalverzekering af kunnen sluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat je een vergoeding krijgt voor de schade die aan je huis is aangericht. Daarbij is het natuurlijk fijn dat de verzekeraar ook samenwerkt met een team van experts die de schade aan je huis snel kunnen bepalen en eventueel kunnen repareren. Na alle ellende wil je dat niet ook nog eens allemaal regelen.

Lees je van te voren goed in
Niet alle verzekeraars zijn gelijk en sluit daarom nooit zomaar een verzekering af. Zoals al eerder benoemd, moet je altijd kijken of de verzekeraar waarde garant staat en in hoeverre ze dit ook daadwerkelijk nastreven. Verder zijn de prijzen en wat voor pakket er aangeboden wordt bij deze prijs ook van belang. Bedenk dus goed voor jezelf wat je belangrijk vind en verdiep jezelf goed in de stof. Mocht je daar nou echt geen tijd voor hebben, kun je altijd nog hulp vragen bij het afsluiten van je verzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.