Hoe kies je hét perfecte schilderij voor in de woonkamer?

Het inrichten of opnieuw schikken van je woonkamer is altijd een leuke bezigheid. Online de mooiste kunst kopen, meubels verschuiven of de muur een andere kleur geven, je kan jouw creativiteit de vrije loop laten. De vraag is of niet of je schilderijen op gaat hangen, maar welke. In dit artikel een aantal tips om het perfecte schilderij te kiezen voor in de woonkamer.

Wat is het belang van kunst?

Het aanschaffen van passende kunst voor je woonkamer is ontzettend belangrijk. Ten eerste verruimt kunst jouw perceptie. Ten tweede spreek het je creativiteit aan. Ten derde maakt het de woonkamer erg persoonlijk en tot slot maak je met kunst een statement hoe jij bent als persoon.

Zoek je contrast of een samenstelling?

Belangrijk om vooraf te bepalen hoe je je schilderijen wilt indelen. Moeten ze “samenwerken” met elkaar of kies je toch voor een bepaalde tegenstelling. Let op welke soort meubels je allemaal hebt staan, welke kleur muur je hebt en pas daar je schilderijen op af. Door schilderijen met een contrast te kiezen, maak je een heel ander statement dan dat je dat doet met een kleurenpalet dat overeenkomt.

Maak het perfecte schilderij persoonlijk

Kies niet voor een schilderij wat niet bij je past. Het is een hele persoonlijke zaak. Door schilderijen te kiezen met jouw eigen passende stijl maak je een sfeervolle woonkamer die helemaal aansluit op jouw persoon. Besluit dan ook niet té snel om een schilderij aan te schaffen, maar denk er goed over na. Wat is de stijl? Wat is het onderwerp? En welke genre is het?

Overige tips

Online de mooiste kunst kopen via Kunstveiling is een goede tip om te onthouden. Het is makkelijk en is meestal nog een stuk goedkoper dan dat je dat in een galerie doet. Tevens is het aanbod bijna oneindig. Andere zaken om rekening mee te houden is om de schilderijen op goede hoogte te hangen, een goede verhouding te hebben tussen muur en schilderij en zorg dragen voor een belichting die passend is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *