Hoe kies je bloemen die bij je passen?

Bloemen zijn er in allerlei varianten, kleuren en stijlen. Zeker als je jouw bloemen bij een grote bloemenhandel koopt, kan het je gaan duizelen als je het grote aanbod aan flora en fauna ziet. Om die reden zijn er mensen die besluiten om kunstbloemen te kopen. Dat kan een oplossing zijn, maar nog steeds zijn natuurlijke bloemen het populairst in bloemenland. 

Wat jouw voorkeur ook is, het is goed om wat tips te lezen over hoe je bloemen kunt kiezen die bij jouw smaak en voorkeuren passen. Lees snel verder en doe je voordeel met onze handige adviezen!

Ga voor bloemen die passen bij je interieur

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van bloemen die bij je passen, is om te gaan voor bloemen die passen bij je interieurstijl. Veel bloemen, zoals een mooi bos rode rozen, hortensia’s, geraniums, cactussen of de eucalyptus, passen eigenlijk in elk interieur. Heb je een open, vrolijk en landelijk interieur? Kies dan voor vrolijke roze, gele of rode bloemen. Blauwkleurige, witte en paarsachtige bloemen staan juist mooi in een modern c.q. industrieel interieur.

Kun je niet kiezen of en je allergisch? Dan kunnen kunstbloemen een oplossing zijn!

Kunstbloemen zijn natuurlijk ook een optie. Zeker als jij of iemand anders in jullie huishouden last heeft van een bloemen allergie, kunnen namaakbloemen een oplossing zijn om hooikoorts en allergische reacties te voorkomen. 

Een groot voordeel van namaakbloemen is daarbij ook het feit dat deze bloemen geen onderhoud nodig hebben. Water geven is niet nodig. Verder gaat een kunstbloem natuurlijk veel langer mee dan een natuurlijke bloem. Voor veel mensen is dat de investering meer dan waard!

Contrasterende bloemen kleuren komen vaak goed tot hun recht

Gebruik van contrast in je interieur maakt een woonkamer visueel aantrekkelijker. Je kunt dit prima doen met bloemen. Heb je een relatief licht, wit interieur? Dan kunnen donkere bloemen, zoals paarse bloemen of donkerrode tulpen, een mooi perspectief geven. 

In interieurs die veel blauw en groen hebben, kan het juist mooi zijn om gebruik te maken van oranje of gele bloemen. Probeer het maar eens uit en verbaas je over de vele combinatiemogelijkheden die er zijn.

Besteed ook aandacht aan de vazen en potjes die je voor je bloemen gebruikt

Niet alleen de bloemen zelf zijn een punt van aandacht als je een fleurig interieur wilt creëren. Ook de vazen en potjes die je gebruikt verdienen aandacht. Het is verstandig om te zorgen dat het materiaal van de vazen en potten passen bij de rest van je woonkamer, keuken of hal. In een industriële woonkamer kun je bijvoorbeeld stenen of metalen bloempotten en vazen gebruiken, terwijl hout en glas geschikt zijn voor meer landelijke interieurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *