Hoe kies ik de juiste vloer?

Allereerst is het altijd een goed idee om inspiratie op te doen. Dit kun je via verschillende kanalen doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een woonwinkel te bezoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om online inspiratie op te doen. Vaak hebben mensen wel een bepaalde style in hun huis waar zij veel inspiratie vandaan halen. Het is dan altijd ook een goed idee om te kijken welke soorten vloeren er bij deze stijl horen, maar ook welke materialen vaak bij deze stijl gebruikt worden. Op die manier heb je alvast een richting waar je in uit kan gaan welke vervolgens alleen nog maar duidelijker kan worden wanneer je gaat neuzen voor verschillende vloeren.

Een houten vloer?
Een houten vloer is altijd een goede optie. Hout is geen duur materiaal waardoor je al voor een kleine prijs een hele mooi vloer kan hebben. Daar komt nog eens bij kijken dat je daarnaast ook heel veel verschillende soorten hout hebt waardoor hout bij een hoop verschillende interieurs kan passen. Ook is hout in een hoop verschillende kleuren verkrijgbaar waardoor je ook op die manier nog kunt kijken welke soort en kleur hout het mooiste bij de inrichting past. Een nadeel aan hout is dat het niet waterdicht is en dat er in de keuken en badkamer beter gekozen kan worden voor andere materialen.

Tegels
Ook een tegelvloer is nog steeds razend populair. Tegels zijn er ook te vinden in een hele hoop verschillende kleuren en stijlen. Zo heb je kleinere en grotere tegels, maar ook tegels gemaakt van verschillende soorten steen. Een nadeel aan tegels is dat deze vaak koel en koud kunnen zijn wanneer je geen vloer hebt met vloerverwarming. Een voordeel is dat tegels daarentegen weer prima geschikt zijn voor de badkamer of keuken omdat ze waterdicht zijn.

Gietvloer
Een vrij nieuwe manier van vloeren leggen is de gietvloer. Dat is een vloer die gegoten wordt en vervolgens moet drogen. Hierdoor heb je als voordeel dat de vloer een egale laag is waardoor hij veel makkelijker te onderhouden is en ook schoon te maken is. Je hebt geen vervelende naden waar vuil achter kan blijven hangen zoals dat bij andere vloeren wel kan gebeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.