Het hele jaar door groen in de tuin

Niks is fijner dan lekker van de zon genieten in je eigen tuin. We hebben al een klein beetje mogen genieten van de zon dit jaar en het duurt niet heel lang meer voordat het écht lente wordt. In het begin van de lente is de tuin meestal nog niet op z’n mooist, omdat nog niet alles helemaal in bloei staat. Wij zetten een aantal handige tips op een rijtje waardoor jij jouw tuin de komende jaren wél het hele jaar groen kan houden.

Kies voor de juiste planten 

In de loop van de lente en in de zomer kun je het meest genieten van een mooie ,kleurrijke en groene tuin, maar hoe fijn zou het zijn als dit het hele jaar zo zou kunnen zijn. Door voor de juiste plantensoorten te kiezen, kun je ook in de winter een groene tuin hebben. De planten die in de winter groen blijven heten ‘wintergroene planten’. Voorbeelden hiervan zijn loofbomen, vaste planten, coniferen en sommige soorten beukplanten. Deze soorten behouden hun kleur en blad in de herfst en winter, doordat ze hun blad geleidelijk laten vallen en beschermd zijn tegen koudere weersomstandigen. 

Een groen grasveld

Sommige mensen maken de keuze om heel hun tuin te betegelen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor kunstgras in je tuin, hierdoor breng je in een keer veel groen in je tuin. Ook een kunstgazon is helemaal onderhoudsvrij en het biedt je de mogelijkheid om heel het jaar te genieten van een groene tuin. Het gras is dan dus zeker niet groener bij de buren. Je zou ook voor echt gras kunnen kiezen, maar dit vergt wel echt wat meer onderhoud. Zo zul je echt gras met regelmaat moeten besproeien met water in de droge tijden en moet je het gras maaien. 

Kunstbomen en kunstplanten 

Ben jij iemand die niet houdt van teveel tijd besteden aan je tuin? Dat betekent niet dat het onmogelijk is om het hele jaar door te kunnen genieten van een groene tuin. Er zijn namelijk kunstbomen en kunstplanten verkrijgbaar die er heel echt uitzien. Het kan soms lastig zijn om goed voor bepaalde planten te zorgen, de ene plant heeft meer water nodig in vergelijking met de andere plant en dit kan lastig zijn bij de verzorging. Kunstbomen en kunstplanten hebben geen onderhoud nodig en zijn het hele jaar door op hun mooist. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.