Het belang van planten in je huis

Een vaak vergeten vorm van decoratie van zowel onze woonkamer als slaapkamer, dat zijn planten. Waar we vaak bij het stijlen van ons interieur enkel denken aan een kandelaar, vaas of andere items, zijn planten niet alleen decoratief een ware toevoeging, maar ook aan onze gezondheid dragen ze hun steentje bij. Planten zorgen namelijk voor een verbeterde luchtkwaliteit, waardoor je door de zuiverende werking kwalitatief hoogwaardige lucht inademt. Door te kiezen voor één of meerdere planten binnen jouw interieur, zal je zien dat dit ook direct de sfeer en gezelligheid ten goede komt.

Welke planten kies je

In principe maakt het niet heel veel uit voor welke planten je kiest. Wel is het belangrijk rekening te houden met het feit of deze planten ook een daadwerkelijke luchtzuiverende werking hebben. Is dit niet het geval, dan zijn ze natuurlijk enkel decoratief al een zeer gewaardeerde toevoeging, maar met een zuiverende werking, is het natuurlijk een win-win situatie. Het grote voordeel aan planten, is dat ze met relatief weinig onderhoud tot in lengte van jaren kunnen meegaan. Kies je voor een grote plant, dan is één in de hoek van je kamer vaak voldoende. Kies je voor wat kleinere planten, denk er dan eens over na meerdere planten met elkaar te combineren en ook te spelen met verschillende hoogtes door middel van tafeltjes.

Onderhoud

Het onderhoud van planten is doorgaans ontzettend goed te doen. Vandaag de dag zijn er tal van verschillende apps beschikbaar, die ervoor zorgen dat je een melding krijgt wanneer jouw plant voorzien moet worden van water. Zo hoef je nooit bang te zijn dat jouw plant niet voldoende verzorging krijgt en kun je onbezorgd genieten van je nieuwe plant. Wel is het belangrijk rekening te houden met de positionering van je plant. Wanneer je plant niet voldoende licht krijgt, terwijl dit wel noodzakelijk is, dan komt dit de kwaliteit van je plant zoals je zult verwachten niet ten goede. Wil jij weten waar je allemaal op moet letten bij het onderhoud van je een plant? Bekijk dan de verschillende tips op https://www.wooninspiratie.nl. Hier vind je overigens alles op het gebied van wonen en lifestyle!

Gemoedstoestand

Planten zorgen voor rust in ons hoofd. Doordat de kleur groen wordt door ons brein wordt geassocieerd met rustgevend, verminderen ze eventuele stress en drukte in ons hoofd. Het is zelfs zo, dat mensen die planten in huis hebben, doorgaans een lagere bloeddruk hebben dan mensen zonder planten in de woonkamer. In hoeverre dit met elkaar in verband kan worden gebracht, dat is lastig te zeggen, maar dat planten een positieve uitwerking hebben op onze geest, dat is een ding wat zeker is.

Luchtkwaliteit

Planten hebben een zuiverende werking. Vooral gezien het feit planten ervoor zorgen dat stofdeeltjes worden afgebroken, is de luchtkwaliteit in een huis voorzien van één of meerdere planten doorgaans een stuk schoner dan in een huiskamer zonder. Ook op de slaapkamer heeft een plant een positieve uitwerking op zowel de luchtkwaliteit, als de kwaliteit van onze slaap. Doordat we schonere lucht inademen, zul je merken, dat je na verloop van tijd een stuk fitter op staat, wat de productiviteit overdag ten goede komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *