Het belang van online ondernemen

Heb jij een bedrijf en heb je de stap naar online ondernemen nog niet gemaakt? Dan is dit artikel voor jou! Online ondernemen is essentieel voor de continuïteit van je bedrijf. Uiteraard hangt dit ook een beetje af van de branche waarin je je begeeft, echter is voor bijna alle branches wel iets te winnen online. Ook al wil je geen webshop laten maken, kan een normale website al meerwaarde bieden. Denk bijvoorbeeld aan telefonische leads die je via je website hebben gevonden. Meer weten? Lees verder!

Waarom online ondernemen?

Het internet is niet meer zomaar een plek waar je iets opzoekt als je een vraag hebt. Nee, het internet is tegenwoordig een van de grootste spelers in de detailhandel, maar ook in de business to business wereld wordt het internet steeds belangrijker. Je kunt op het internet namelijk inspelen op zeer gerichte zoektermen, waardoor de persoon die zoekt al een stuk verder is in de salesfunnel. Deze gaat immers gericht op zoek (door de termen die hij/zij gebruikt).

Waar begin je?

Om online gevonden te kunnen worden heb je een website nodig. Hiervoor moet je dus een website laten maken. Laagdrempelige websites kun je voor een paar duizend euro laten maken, waar geavanceerde webshops richting de tienduizend euro gaan. Dit is een relatief gering bedrag, als je bedankt wat de mogelijkheden van zo’n website en/of webshop is. Daarnaast is het belangrijk om online gevonden te worden, ook voor de betrouwbaarheid van je bedrijf. Consumenten zoeken online naar reviews en beoordelingen. Wanneer hierover niks te vinden is, wordt je bedrijf snel als onbetrouwbaar bestempeld.

En hoe verder?

Wanneer je een website hebt is het zaak om deze te laten scoren in de zoekmachines. Hiervoor zijn SEO (Search engine optimalization) en SEA (Search engine advertising) van groot belang. Hiervoor dient je website wel goed te zijn. Snelle winsten in het begin zijn te halen door goede SEO geoptimaliseerde content op je website te plaatsen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *