behang kopen

EHBB: Eerste hulp bij behangen

Heb je twee linker handen? Je bent echt niet de enige. Ontzettend veel Nederlanders besteden het klussen uit. Van de loodgieter tot een bouwvakker: steeds minder mensen doen het zelf. Volgens een sectormanager van ING zijn steeds minder Nederlanders handig. Zelfs het behangen wordt steeds meer overgelaten aan vaklui. Wil je toch geld besparen en zelf behang kopen? In dit artikel staat hoe je muur er leuk uit komt te zien!

Een goede voorbereiding is het halve werk

 

Niets is zo vervelend dan dat je behang hebt gekocht en dat je plots ziet dat je niet alle spullen op voorraad hebt. Bekijk daarom goed de video’s op internet hoe je moet behangen en koop spullen als een afsteekmes, een behangborstel en een behangrolletje.

Iedere rol behangpapier is 2 meter hoog. Dus heb je kamers die hoger zijn dan 2 meter? Dan zal je extra rollen moeten aanschaffen. Je nieuwe behang kan boven het oude behang worden geplakt als het vlak en schoon is en goed aan de ondergrond is vastgeplakt. Is dit niet het geval? Dan verwijder je het oude laag door met lauwwarm water en een beetje afwasmiddel het oude behang te bevochtigen. Als dit niet werkt huur je stoomapparatuur.

Vervolgens snij je het behang op kamerhoogte. Maak de lijm aan volgens de beschrijving. Smeer het aan de uiteinden en het midden van de behangstrook. De randen moeten goed aan elkaar vast komen te zitten, dus let hier goed op!

Hoe ga je te werk tijden het behangen?

 

Het beste kan je beginnen bij de hoek die je als eerste ziet als je binnen komt. Zet in dit geval in de breedte op 50 centimeter van de hoek een streep. Vanaf dit punt zet je met behulp van een potlood en een schietlood een lijntje op de muur.

Gebruik een klein trappetje om het behang boven op te plakken. Neem de buitenste punten vast en laat de baan vervolgens rustig naar beneden zakken. Vervolgens plaats je met behulp van een trappetje het behang strak tegen het loodlijn aan. Vervolgens wrijf je op het behang, van boven naar onder en later van het midden naar de zijkanten.

Hoe sluit je het behang naadloos op elkaar aan?

 

Om het behang naadloos op elkaar aan te laten sluiten moet je de nieuwe baan op 1 millimeter van de vorige baan aanbrengen. Door het uit te wrijven zal het behang gaan uitzetten en heb je geen last meer van gaten.

Tips & Tricks

 

Een wand behangen is secuur werk. Hieronder staan daarom tips waardoor het behangen een stuk comfortabeler wordt voor jou:

  • Bereken goed hoeveel rollen je nodig hebt! Bij het behangen heb je meer snijverlies dan je denkt. Bij sommige bouwmarkten kan je als je te veel behang hebt gekocht de overige behangsoorten weer inleveren. Dit scheelt een hoop geld!
  • Knip de banen op maat. Bij voorkeur knip je banen die 5 centimeter speling hebben. Als je de eerste hebt geknipt kan je deze als voorbeeld gebruiken.
  • Gebruik een loodlijn om je behang recht te houden. Bij een loodlijn leg je iets aan het lijntje. Vervolgens teken je de lijn af waarlangs je moet behangen!

Hopelijk hebben de bovenstaande je een hoop geholpen in het behangen. Veel succes toegewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.