Een aantal handige weetjes over een keukeneiland

Je zult je verbazen wat er mis kan gaan met het bouwen van een keukeneiland. Namelijk heel wat. Er worden veel fouten gemaakt bij het bouwen van een keukeneiland, omdat men er van te voren niet genoeg over nadenkt. Dan gaat het vooral om het aspect ruimte. Advies luidt daarom ook om altijd goed met de keukenbouwer te overleggen, voordat je een keukeneiland gaat plaatsen. Hier alvast een aantal handige weetjes op je op weg te helpen naar je perfecte keukeneiland.

Afzuigkap laten plaatsen op je keukeneiland?

Besluit je een keukeneiland te nemen dan kom je zonder twijfel voor veel verrassingen te staan. Een van zo’n verrassing is de afzuigkap. Een afzuigkap tegen de muur heeft een eenvoudige afvoer naar buiten, maar op een keukeneiland is dat een stuk lastiger. Wil je op je kookeiland een afzuigkap hebben dan heb je daar een vals plafond voor de afvoer nodig. Dat betekent een extra technische klus wat ook weer extra kosten met zich meebrengt. Gelukkig kun je tegenwoordig gebruik maken van een afzuigkap dat ingebouwd is in de kookplaat. Heel knap design, maar ook hier betaal je wel wat meer voor.

Zet de borden in de kastruimte vlakbij de kookplaat

Een kastruimte voor borden bij een keukeneiland wordt vaak over het hoofd gezien. Dat is zonde, want je wilt snel terecht kunnen bij je borden als je aan het koken bent. Zorg daarom dat je je borden in een kastje stopt dichtbij de kookplaat. Zo zorg je ervoor dat als je klaar bent met koken je het eten snel op borden kunt scheppen. Het lijkt een klein verwaarloosbaar detail, maar het voorkomt veel irritatie.

Wil je barkrukjes hebben bij je kookeiland?

Een kookeiland staat uiteraard synoniem voor gezelligheid en ontspannen. Dit geldt zeker als je besluit barkrukjes of stoelen neer te zetten. Ideaal en perfect voor een snelle hap of een aperitief. Maar daarbij moet je wel opletten dat je de stoelen niet tegenover de kookplaat zet. Je wilt als je ontspannen aan je kookeiland zit en niet te maken krijgen met spetters van het koken. Daarnaast wordt het simpelweg veel te warm. De vraag is dan ook passen barkrukjes of stoelen wel bij je kookeiland? Reken uit of je voldoende ruimte hebben om dit te verwerken rondom je eiland.

Bij het renoveren van je keuken moet je extra opletten

Heb je een oude keuken dan heeft deze geen kookeiland. En veel mensen die besluiten om hun keuken te renoveren willen dat wel. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het heeft wel veel gevolgen. Denk er namelijk goed over na voordat je besluit een keukeneiland te plaatsen in je keuken. Sowieso moet je letten op of je nieuwe water- en elektriciteitsleidingen nodig hebt. En uiteraard moet er een goede afvoer mogelijk zijn. Het kan zo zijn dat je muren en vloeren moet gaan afbreken om een nieuwe kookeiland te plaatsen. Zorg er uiteindelijk voor dat het je allemaal niet te veel gaat kosten, want het totale kostenplaatje kan aardig uit de hand lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *