De voordelen van baklijsten ten opzichte van fotolijsten

Bij het inlijsten van jouw mooiste kunstwerken is de keuze van het juiste frame van groot belang. Naast de gebruikelijke fotolijsten bieden juist baklijsten een unieke en stijlvolle optie. Baklijsten, ook wel canvaslijsten genoemd, zijn speciaal ontworpen voor het inlijsten van schilderijen op canvas. In dit artikel zullen we de voordelen van baklijsten bespreken ten opzichte van normale fotolijsten, zodat jij straks een geschikte keuze uit het assortiment https://www.baklijst.nl/schilderijlijsten kan maken. 

Wat is het precies?

De baklijst is de favoriete fotolijst van kunstgaleries, musea, kunstenaars en binnenhuisarchitecten. De minimalistische stijl van deze lijst spreekt zowel amateur- als professionele fotografen aan, maar wat is nu precies een baklijst? Met een baklijst wordt de indruk gewekt dat de foto zweeft door de ruimte tussen de lijst en de afdruk. Het gebruik van een baklijst biedt dus een stijlvolle manier om een kunstwerk beter tot zijn recht te laten komen. In tegenstelling tot een standaardlijst, raakt de afdruk bij een baklijst niet direct de lijst eromheen.

Zeer stijlvol 

Een van de belangrijkste voordelen van baklijsten is de stijlvolle uitstraling die ze hebben. In tegenstelling tot normale fotolijsten, waarbij het kunstwerk direct tegen het glas wordt geplaatst, creëren baklijsten een zwevend effect. De opstaande rand aan de achterkant van de lijst zorgt ervoor dat het canvas iets terug ligt, waardoor er een subtiele ruimte ontstaat tussen het kunstwerk en de lijst. Dit geeft een visueel aantrekkelijke diepte aan het geheel en tilt jouw prachtige natuur-of familiefoto op canvas naar een hoger niveau. Baklijsten zorgen er gewoon voor dat jouw canvasdoeken beter bij het interieur passen!

Optimale bescherming 

Naast dat baklijsten echt een toevoeging zijn aan je interieur bieden ze ook bescherming.  De opstaande rand van de lijst beschermt de randen van het canvas tegen beschadigingen, zoals stoten of krassen. Bovendien fungeert de lijst als een barrière tussen het kunstwerk en de buitenwereld, waardoor het canvas wordt beschermd tegen stof, vocht en andere omgevingsfactoren die schade kunnen veroorzaken. Door jouw canvas in te lijsten in een baklijst is het doek beter beschermd tegen beschadigingen

en heb je er automatisch ook veel langer plezier van.

Een ruim aanbod 

Een ander groot voordeel van baklijsten is de flexibiliteit die ze bieden bij het presenteren van kunstwerken. Baklijsten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor je kunt kiezen voor een frame dat perfect past bij het kunstwerk en de omgeving waarin het wordt tentoongesteld. Bovendien kunnen baklijsten gemakkelijk worden aangepast aan verschillende formaten canvas, waardoor je de vrijheid hebt om kunstwerken van verschillende afmetingen in te lijsten zonder dat je meerdere lijsten hoeft aan te schaffen.

Eenvoudig in gebruik

Het gebruiksgemak van baklijsten is ook een groot voordeel. Het inlijsten van een kunstwerk met een baklijst is relatief eenvoudig. Het canvas wordt simpelweg in de opstaande rand van de lijst geschoven, waardoor het stevig op zijn plaats blijft zitten. Dit maakt het mogelijk om het kunstwerk snel en gemakkelijk te monteren, zonder ingewikkelde bevestigingsmethoden of extra materialen. Ook zit er geen glas voor de afdruk, waardoor er geen hinderlijke reflecties ontstaan en jij jouw baklijst eenvoudig zelf kunt ophangen. Tot slot zijn de lijsten zeer licht en daardoor ook geschikt voor grote formaten. 

Verschillende stijlen

Omdat de lijst het kunstwerk niet volledig bedekt, is het mogelijk om de achtergrondkleur of textuur van het canvas zichtbaar te laten. Dit creëert een harmonieus samenspel tussen het kunstwerk en de lijst, waardoor de esthetische waarde van zowel het kunstwerk als de lijst wordt versterkt. Baklijsten kunnen worden gekozen in neutrale kleuren om de focus op het kunstwerk zelf te leggen, of juist in contrasterende kleuren om een krachtig visueel effect te creëren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *