De mooiste bloembakken voor tuin en balkon

Bloem- en plantenbakken zijn er in alle soorten en maten. Op een balkon zijn plantenbakken met een klem een uitkomst om aan de railing te hangen. Wie een groter balkon heeft, of dakterras, heeft net wat meer keuze voor plantenbakken. Op dit moment gelden er eigenlijk 2 grote trends op het gebied van bloembakken. Welke kies jij? 

Trend 1. Bloembakken van beton

Een van de grootste trends op het gebied van bloembakken zijn betonnen bloembakken, in grijze betonkleur, of antraciet. Deze bloembakken staan geweldig bij de ingang van de tuin, naast de voordeur, in de tuin, of zelfs langs de wegkant waar zij een obstakel kunnen vormen voor wildparkeerders. Dergelijke bloembakken zijn langwerpig en vierkant verkrijgbaar. Heb jij een optische tuinafscheiding nodig? Bijvoorbeeld omdat je terras en gazon van elkaar mooi wilt scheiden, zonder een schutting; plaats er dan een fraaie, hoge smalle betonnen bloembak (of meerderen), die zorgt voor een nette afscheiding. 

Trend 2. Houten plantenbak

Houten plantenbakken kun je zo bij de bouwmarkt of tuincentrum halen, maar nog leuker is het om ze zelf te maken – mits je uiteraard over het gereedschap beschikt. Ook de houten plantenbakken zijn hoog en smal van rechthoekige vorm meestal en ook deze plantenbakken vormen een mooie afscheiding of juist voor een mooi entree van je woning of tuin. 

Welk materiaal kies je? 

Ga je voor hout, wees er dan bewust van dat dit materiaal een veel kortere levensduur kent dan beton. De meeste houten plantenbakken zijn namelijk niet van hardhout gemaakt. Kies je voor hout, kies dan altijd voor hardhout, zodat je echt jarenlang plezier hebt van een mooie plantenbak. Beton is een zeer weerbestendig materiaal en gaat jarenlang mee zonder te scheuren of lelijk te worden. 

Tip

Wie een grote plantenbak plaatst – hetzij rechthoekig of vierkant – doet er verstandig aan om deze van wieltjes te voorzien. Op deze wijze kun je de plantenbak altijd op een later tijdstip nog eens verplaatsen. Iets wat zonder wielen veel lastiger is, zeker als je alleen bent – maar ook samen is een grote, met aarde opgevulde plantenbak nauwelijks te verplaatsen door het gewicht. 

Meer weten? Kijk eens op Bloembakkenbeton.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *