De inloopdouche

Badkamers zijn er in vele maten en soorten. De ene badkamer is klein en enkel voorzien van een douche, terwijl een andere badkamer groot genoeg is voor een ligbad, douche en toilet. Een badkamer is ook onderhevig aan trends. De belangrijkste trend die al enkele jaren gaande is, is de inloopdouche. Misschien dat een inloopdouche niet in elke badkamer past, maar een inloopdouche kan in verschillende vormen voorkomen. Ook in een kleine badkamer is de inloopdouche mogelijk en in een grote badkamer kan de inloopdouche een pronkstuk van luxe en stijl worden. Daarbij kun je profiteren van de vele voordelen van een inloopdouche.

Wat is een inloopdouche?
De naam zegt het eigenlijk al, een inloopdouche is een douche waar je zo in kunt lopen. Het belangrijkste kenmerk is dan ook dat een inloopdouche geen obstakels kent. De klassieke douche met douchebak is vrij hoog en moet je een opstapje op om in de douche te k/omen. Dit is bij een inloopdouche geheel verdwenen. Een inloopdouche is hierdoor niet alleen heel stijlvol om te zien, voor bepaalde doelgroepen is een inloopdouche een verbetering van levensomstandigheden. Denk daarbij aan senioren, mensen met een beperking en kleine kinderen. Een douche zonder randen en hoeken is ook veel hygiënischer. Vuil kan zich niet meer in de randen en hoeken ophopen, waardoor het schoonmaken veel gemakkelijker en sneller kan. Naast het feit dat de opstaande douchebak ontbreekt is een ander kenmerk dat een inloopdouche meestal geen deur heeft.

Douchebak 
Ondanks dat de opstaande douchebak ontbreekt, kan de inloopdouche wel voorzien zijn van een douchebak. Dit is dan een ingebouwde douchebak. Dit is in de hoogte een hele smalle douchebak zonder randen. Hierdoor moet je wel zorgen voor een goede waterafvoer, want het water kan over de douchebak heen stromen. Hier wordt vaak een douchegoot voor gebruikt bij de ingang van de inloopdouche. Je kunt er ook voor kiezen om geen ingebouwde douchebak te gebruiken, maar de vloer te betegelen. Ook dan is een goede waterafvoer belangrijk.

Achterwand
De achterwand van de inloopdouche is de originele douchewand die in de regel betegeld is. Deze wand is heel belangrijk, omdat dit de uitstraling van de inloopdouche bepaald. De kleur en het design van de tegels zijn door het glas van de inloopdouche te zien. Een lichte kleur geeft de wand een moderne uitstraling, terwijl een donkere wand voor een wat warmere uitstraling zorgt. Een en ander is ook afhankelijk van de soort tegels je gebruikt, zoals natuursteen of keramische tegels. De achterwand is ook de ruimte waar eventueel een douchestang en douchekop hangt. Dit kan een afneembare douchekop zijn of een stijlvolle regendouche. Een regendouche kan ook aan het plafond worden gemonteerd.

Glaswand
Normaliter heeft een inloopdouche één glaswand, dat voorkomt dat douchewater de rest van de douche nat maakt. Een glaswand moet altijd van veiligheidsglas of gehard glas zijn. Mocht dit glas ooit stuk gaan, dan zul je je niet verwonden aan scherpe glasscherven, want het glas valt uiteen in kleine glasbrokjes die niet scherp zijn. Ook glaswanden zijn in verschilleden stijlen en designs te verkrijgen.

 

Bron: 123verbouwen.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.