De beste websites om een schilderij te kopen

Stukje muur over? Dan is het tijd voor kunst met de grote K. Maar waar koop je nou een leuk schilderij voor aan de muur? Ga je alle kunstmarkten aflopen (ook leuk!), bekijk je oude foto’s en laat je die op een mooi stuk canvas of dibond afdrukken, of wil je een echt schilderij. Er is geen goed, fout of beter: het heeft te maken met smaak!  

Welke websites zijn er? 

Ja, ontelbaar veel natuurlijk! We gaan dan ook geen top tien geven met de beste of leukste websites. Maar we hebben wel een tip; Voordat je in het wilde weg op zoek gaat  naar een schilderij op het internet, bedenk eerst eens waar je voorkeur naar uitgaat. Wil je de ervaringen lezen over de kwaliteit van de drukkerij, dan kan je dat natuurlijk op een reviewsite doen! 

Een foto aan de muur

Een mooie, uitvergrote foto aan de muur kan echt prachtig staan! Misschien heb je zelf een mooie foto van een van je reizen, van een familie-uitje of van je huisdier. Een foto aan de muur zegt wat over jezelf, een dierbare herinnering die je graag met anderen wilt delen. Behalve een prachtige foto heb je meteen ook een gespreksonderwerp met een dergelijke blikvanger.

Je kunt ook kiezen voor een foto van het internet. De meeste drukkerijen die zich op het internet aanbieden voor het vergroten van foto’s hebben prachtige foto’s in hun bestand die ze gekocht hebben van fotografen, en die u dus mag gebruiken om uitvergroot aan de muur te hangen. Dit kan een landschap zijn, een portret, of iets abstracts zoals de skyline van New York of een bord sinaasappelen.

Een uniek schilderij aan de muur

Wanneer je op zoek gaat naar een echt, uniek schilderij, kan je het beste zoeken op kunstenaar. Dit is iets ingewikkelder, want hoe weet je nou welke kunstenaar werk te koop heeft wat jou aanspreekt? Je zult zelf research moeten doen. Kijk eens naar de schilderijen op Bol.com bijvoorbeeld.

Heb je een webshop van een kunstenaar gevonden, dan doe je er goed aan ook de webshop review te lezen. En misschien is het ook een interessant idee om te kijken of je meer te weten kunt komen over de kunstenaar die het schilderij gemaakt heeft.  

Een bepaalde afbeelding aan de muur

In plaats van een keuze maken uit de verschillende soorten beeldmateriaal, kun je natuurlijk ook kiezen voor het maken van een keuze van een bepaald beeld. Misschien wil je wel een tijger aan de muur, of een afbeelding van bloemen. Google Chrome biedt de mogelijkheid om te zoeken naar tekst, afbeeldingen, video of allemaal. Een prima start van het zoeken naar het schilderij wat bij je past!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *