Contemporary Art fotografie

Moderne kunst kan op iedereen een andere uitwerking hebben. Het is voor iedereen verschillend wat hij of zij mooi vind of stimulerend vindt. Contemporary Art fotografie is voor veel mensen stimulerend. Het is niet alleen maar portretten en landschappen. De foto vertelt een verhaal voor wie dat kan zien. Wat is contemporary Art precies? In welke inrichting komt de kunst het beste tot zijn recht?

Wat is contemporary Art fotografie

Contemporary Art fotografie is de kunst van de afgelopen 70 jaar (en van vandaag). De technieken en thema’s van hedendaagse kunst zijn anders dan de kunst van voor ongeveer 1970. De kunst van de periode wordt voornamelijk gekenmerkt door het vele gebruik van kleur. Vaak wordt het gebracht in stimulerende foto’s die culturele identiteit weergeven. Daarnaast wordt in de hedendaagse kunst gebruik gemaakt van digitale manipulatie van foto’s. Aan de andere kant kan hedendaagse kunst ook simplistisch zijn. Bijvoorbeeld een simpele blik soep of wilde dieren. Het is moderne kunst. Smaken verschillen maar het doel van de meeste hedendaagse kunst is het prikkelen van de zintuigen.

Kleuren en thema’s

Veel hedendaagse kunst is heel erg kleurig. Verschillende kleuren die in elkaar overlopen of een schril contrast geven. De hedendaagse kunst past dan ook goed in een moderne inrichting. De thema’s van de hedendaagse kunst variëren van soepblikken, dieren tot portretten en de culturele portretten. Het is aan de persoon zelf om een thema of een kleur bij de betreffende kamer te kiezen.

De kracht van de natuur

Een thema dat ook vaak voorkomt in de hedendaagse kunst zijn dieren in het wild. De foto’s zijn vaak juist niet gemanipuleerd. Deze foto’s zijn vaker in zwart en wit. De dieren foto’s kunnen in tegenstelling tot veel andere hedendaagse kunst fotografie meer de kracht van de natuur uitstralen en daarmee ook een klassieke inrichting complimenteren.

Contemporary Art fotografie oftewel hedendaagse kunst is vooral kunst die inspireert. Vaak is het thema van deze kunst fotografie culturele identiteit of simpliciteit. Hedendaagse kunst is voornamelijk in felle en contrasterende kleuren dat voornamelijk past in een moderne inrichting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *