Bescherm jezelf tegen een inbraak: welke soorten sloten zijn er op de markt verkrijgbaar?

Inbraak in huizen kan over het algemeen worden voorkomen als de eigenaar van de woning een paar voorzorgsmaatregelen neemt om zijn eigendom goed te beschermen. De meeste inbrekers vinden het de moeite waard om een deur open te breken als ze zien dat het slot op de voordeur zwak of defect is en daarom is het logisch dat een goede beveiliging moet beginnen bij de deur. Het hebben van een goed slot zal het minder aantrekkelijk maken voor een inbreker om binnen te willen komen. Het openen van een solide slot kost veel moeite en tijd en hoe langer de inbreker nodig heeft, hoe groter de kans is dat hij door iemand wordt betrapt.

Er zijn drie soorten goede beveiligingen voor op de voordeur beschikbaar. Je kunt het beste gebruikmaken van deurkettingen, deurstangen of stalen deurbeschermers. De deurketting bestaat uit een ketting, die aan de deur is bevestigd en die in een sleuf op het deurpost wordt gehaakt wanneer de deur wordt gesloten. Met een deurketting kun je de deur een klein stukje openen om te kijken wie er voor de deur staat, zonder dat je het risico loopt dat iemand met geweld je huis kan betreden.

Er zijn verschillende soorten deurkettingen beschikbaar. Een eenvoudige ketting, een ketting die van buitenaf met een sleutel kan worden ontgrendeld, een ketting die in combinatie met een schuifbout moet worden gebruikt en een ketting met een ingebouwd alarm dat wordt geactiveerd wanneer iemand de deur probeert te forceren. Het is heel eenvoudig om een deurketting te bevestigen en er zijn geen speciale vaardigheden voor nodig. Deurkettingen kun je vanaf € 5 kopen en de duurste zijn, afhankelijk van het materiaal, de sterkte en het soort ketting, ongeveer € 20.

Een andere beveiliging tegen het binnendringen in woningen is een stang, die speciaal ontworpen is om te voorkomen dat een deur kan worden opengebroken. Het is een zware metalen staaf, die horizontaal over de deur kan worden bevestigd. Je gebruikt het in combinatie met een tweepunts deurslot, dat beide zijden van de deur vergrendelt. Dit speciale slot kost ongeveer € 150.

Een stalen deur aanbrengen, is ook een goede manier om je huis te beschermen. Het is een groot obstakel voor een indringer om te overwinnen en ze zullen het waarschijnlijk opgeven omdat het openbreken veel herrie maakt en een hele klus is. Dit biedt ook extra bescherming voor de deur en het is een manier om met bezoekers te kunnen praten voordat je ze binnenlaat. Deze bescherming kost je ongeveer € 600.

Het nemen van preventieve maatregelen tegen een inbraak in plaats van eerst te wachten tot het is gebeurd, is een verstandige beslissing.

Lees meer over sloten – sleutelmaker in Zaandam

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.