5 tips om de industriële interieurstijl te verwerken in je woning

5 tips om de industriële interieurstijl te verwerken in je woning

De industriële woonstijl is er één die steeds meer mensen kiezen als basis voor hun woning. Net zoals dat bij andere stijlen het geval is, moet je natuurlijk de juiste keuzes maken op het vlak van inrichting en decoratie. Als je een industriële look nastreeft en je woning robuust en stoer wilt maken, gebruik dan zeker onderstaande tips om het goed te doen!

De 5 beste tips voor een industriële woonstijl

De industriële woonstijl heeft zijn eigen unieke kenmerken en eigenschappen, dat is zeker. Gebruik je de volgende tips, dan krijgt je woning binnen de kortste keren een echte, industriële uitstraling:

1. Ga voor veel natuurelementen

Hoewel de industriële stijl vooral bekend staat vanwege zijn donkere kleuren, is het ook belangrijk om voldoende natuurelementen in je woning te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste, houten eettafel uit eikenhout of donkergroene, grote planten die je woonkamer wat opfleuren. Zo is houten epoxy salontafel een goed alternatief om je natuurlijke look lang mee te laten gaan.

2. Kies meubilair dat robuust oogt

Daarbij is het ook een goed idee om te kiezen voor meubilair dat een beetje robuust en zwaar oogt. Het voorheen vermelde voorbeeld van de robuuste eettafel is een goed beginpunt, maar er zijn ook tal van industriële kleine tafeltjes, bijpassende zetels met lederen bekleding en bijvoorbeeld grote, houten kasten die donker geschilderd zijn. Ook een epoxy salontafel kan een goede investering zijn, aangezien dit materiaal robuust en iets zwaarder oogt.

3. De juiste verlichting is essentieel

Ook goede verlichting mag niet ontbreken in je woning, zeker als je een iets zwaardere robuuste woonstijl nastreeft. Denk aan gietijzeren luchters of hanglampen voor in de woonkamer met een eenvoudige, strakke behuizing. Tal van staande lampen passen eveneens in de industriële stijl. Kies daarbij voor verlichting die een warme, donkere sfeer creëert en de industriële uitstraling van je woning is meteen merkbaar.

4. Wees niet bang om metalen elementen te gebruiken

Ook metaal mag niet ontbreken in je woning als je een industriële feel wilt verkrijgen. Zoals vermeld is gietijzer een goed idee, aangezien deze metaalsoort iets rustieker en zwaarder aanvoelt. Verwerk metalen en ijzer in je decoratie, verlichting en meubilair om het gewenste effect te verkrijgen.

5. Houd het strak en eenvoudig

Ten slotte is het belangrijk dat je bij de industriële woonstijl niet té veel poespas gebruikt, in de vorm van overmatige decoratie of felle kleuren. Probeer het sober en eenvoudig te houden, zodat elke ruimte rust én stijl uitstraalt en de industriële atmosfeer compleet is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *